Пенсіонерку у Криму засудили на 12 років за “роботу” на розвідку України

Джерела повідомляють, що ця пенсіонерка Галина Довгопола. Її ім'я та прізвище називала раніше "Кримська правозахисна група".

Севастопольський міський суд засудив до 12 років колонії жительку Криму, 1955 року народження, визнавши її винною у державній зраді, а саме в передачі секретних відомостей розвідці міноборони України.

Про вирок в понеділок повідомила пресслужба суду. За версією слідства, уродженка Бахчисарая, 1955 року народження, була залучена представником іноземної держави до негласної співпраці з головним управлінням розвідки Міністерства оборони України, інформує пресслужба BBC.

Крим був анексований Росією навесні 2014 року. Західні країни ввели санкції проти Росії, Україна натомість заявляє про намір добиватися сповіщення півострова.

Кримінальну справу суд розглядалася в закритому режимі, оскільки в матеріалах справи містилися відомості, що становлять державну таємницю, пишуть агентства. Перше судове засідання відбулося 17 лютого.

Нагадаємо, що не лише пенсіонери потерпають на анексованому півострові, окупанти застосовували тортури до журналіста Радіо Свобода.

Українські правоохоронці також розслідують участь в анексії Криму представників громадської організації “Український Вибір”.

Підписуйтесь на наш канал в тг https://t.me/kyiinform