В Україні введені європейські вимоги до виробництва шоколаду

Тепер у виробі має бути щонайменше 20% какао-олії. Інакше продукт не може називатися шоколадом.

З 1 січня для українських виробників почали діяти європейські вимоги щодо виробництва шоколаду. Про зміни повідомляє представництво ЄС в Україні на офіційній сторінці Facebook. Очікується, що  нововведення у подальшому покращать якість солодкого продукту та зроблять виробництво безпечнішим.

У змінах чітко вказана мінімальна кількість какао-олії та какао-продуктів. Тепер у звичайному шоколаді частка какао має становити 35%, у молочному шоколаді – 25%, а у білому – 20%. Виробники муситимуть додавати до молочного та білого шоколаду мінімум 14% молочних продуктів. Також нові стандарти забороняють використовувати деякі складові. Серед заборонених – ароматизатори, які імітують аромат та смак какао або молока.

Європейські вимоги є обов’язками для виконання. Шоколад та шоколадні цукерки, що не відповідають нормам, не матимуть права називатися шоколадом. Національні стандарти України, які використовувалися раніше, існували скоріше у якості рекомендацій.