UA: Перший з’явився у Польщі

25 лютого цього року, через день після вторгнення російських військ в Україну, Telewizja Polska та Польське радіо опублікували заяву, в якій висловили свою підтримку АС: PBC

Підписуйтесь на нас у telegram

Польське телебачення у співпраці з українським суспільним мовником AU: PBC вирішило зробити першу українську суспільну телепрограму UA1 доступною на його канали.

Про це повідомляє Кий-інфо з покликанням на TVP.

Програма AU1 Громадського телебачення України AU: PBC тепер доступна через додаток TVP GO (додатки для мобільних пристроїв і HbbTV), TVP VOD (додатки для мобільних пристроїв і Smart TV) та веб-портал TVP Stream .

“Зараз ми думаємо про громадян України, які шукають притулку в Польщі, та українську діаспору, яка проживала в Польщі протягом багато років. Ми хочемо бути з ними. Українські громадські ЗМІ є для нас природним партнером тут, – каже Матеуш Матишкович, член правління TVP”

Доступ до контенту українського мовника на Польському телебаченні сприятиме кращому інформуванню українських громадян про події на батьківщині та є кроком до покращення становища україномовної громади, яка проживає в Польщі.

Наприкінці січня 2022 року Telewizja Polska уклала рамкову угоду про співпрацю з українським суспільним мовником AU: PBC. Угода була укладена в умовах посилення тиску на Україну та польські кордони, у сенсі солідарності та необхідності взаємодопомоги між Польщею та Україною. Угода передбачає співпрацю обох мовників на багатьох рівнях, включаючи торгівлю, обмін інформацією та технологічну співпрацю.