ЕКОЛОГІЧНІ ТА НАТУРАЛЬНІ ПРОДУКТИ: ДОСВІД ЕКО-ФЕРМИ З ЧЕРНІГІВЩИНИ

Терміни придатності дуже короткі, адже продукція без консервантів. Тому молоко можна вживати кілька днів, а йогурти до тижня.

Підприємство ТОВ «Еко-ферма «Диво» насправді є унікальним. Працює підприємство у селі Сираї, на Чернігівщині, а виробляють сири, масло, йогурти та іншу натуральну молочну продукцію без додавання хімії.

Для виробництва йогуртів вирощують власну полуницю. Також купують інші ягоди, переважно в малих підприємствах, що також ведуть органічне землеробство.

Терміни придатності дуже короткі, адже продукція без консервантів. Тому молоко можна вживати кілька днів, а йогурти до тижня.

Хто б міг колись подумати, що інвестори розпочали з оренди напіврозібраних хлівів і території, що поросла чагарниками та бур’янами. З часом майно викупили, а на території колишньої молочної ферми побудували сироварню, поставили теплиці, почали виготовляти продукцію яку нині можна купити в мережі супермаркетів “Сільпо”.

У найближчих планах підприємства – почати випуск ще й овечого масла. Головний технолог підприємства Зінаїда Симчишин запатентувала його першою в Україні. Таке масло білого кольору, а жирність складає 86-88%. Технолог зазначає, що молоко вівці є набагато кориснішим і краще засвоюється.