ВАРИМО ЯЙЦЯ НА ПАСХУ – ТОП РЕЦЕПТИ

В першу чергу варто з'ясувати як правильно варити яйця? Варити їх потрібно в невеликій каструльці, щоб вони якомога менше каталися по дну – це знизить ризик їх розтріскування.

В першу чергу варто з’ясувати як правильно варити яйця? Варити їх потрібно в невеликій каструльці, щоб вони якомога менше каталися по дну – це знизить ризик їх розтріскування.

Для цього ж не варто класти у воду яйця відразу з холодильника – краще спочатку потримати їх у теплій воді або хоча б просто при кімнатній температурі, інакше вони практично гарантовано полопають. Правда, ризик цього все одно залишається – під шкаралупою яйця на його тупому кінці є повітряна камера, і при нагріванні вона все одно може розірвати шкаралупу, тому її можна акуратно, але сильно проткнути голкою. Для перестраховки можна додати у воду солі, так, щоб вона була дуже солоною – в цьому випадку, навіть якщо яйце і лопне, то його вміст не витече у воду при варінні.

Тепер про те, як правильно варити яйця для того, щоб вони без проблем чистилися. По-перше, потрібно брати не самі свіжі яйця, а тільки ті, яким не менше п’яти днів. Якщо ж у Вашому розпорядженні лише найсвіжіші, то і тут можна застосувати одну хитрість: потрібно спочатку струснути їх так, щоб усередині булькнуло, але не дуже сильно, щоб білок і жовток НЕ перемішалися, а потім варити на кілька хвилин довше – тоді вони з легкістю почистити. Після варіння можна помістити яйця відразу ж у крижану проточну воду і потримати їх там пару хвилин – це теж посприяє якнайшвидшій очищенню. Якщо ж ні чого не допомогло – то тоді потрібно розбити шкаралупу по всій поверхні яйця і почистити його під проточною водою – так буде простіше всього.


Цибулиння: Візьміть з літрову банку цибулиння, кинь в холодну воду і доведи до кипіння. Як тільки вода закипіла, вимкни вогонь, закрий кришкою і залиш настоюватися 30 хвилин. В холодний відвар поклади сирі яйця, обклади їх з усіх боків лушпинням і провари 10 хвилин. Все, крашанки готові….

Мармурові яйця Пофарбувавши великодні яйця в такий спосіб, ви отримаєте справжній витвір мистецтва. Що знадобиться: – варені яйця; – харчові барвники; – олія. Розводимо харчові барвники різних кольорів у двох ємкостях, додаємо оцет. В одну з них додаємо кілька ложок олії – 3-4 ст. л. і розмішуємо до утворення розводів. Спочатку фарбуємо одне яйце в основний тон, обсушуємо, а потім кладемо у другий барвник і катаємо його доти, поки мармуровий візерунок не проявиться з усіх боків.

“Золоті” яйця Що знадобиться: – варені яйця; – фольга будь-якого кольору. Це спосіб для ледачих. Якщо ви не хочете витрачати час на фарбування, просто загорніть попередньо зварені й охолоджені яйця в кольорову фольгу. Найбільш ефектний вигляд вони мають в золотій “обгортці”.

Топ природних барвників: природні барвники яєць можуть бути не лише такі як цибулиння. На приклад жовтенькі крашанки можна зробити використовуючи ромашку, коричневі – використовуючи узвар кори дуба. У рожевий, бузковий, лавандовий та фіолетовий кольори яйця пофарбують чорниця, малина, смородина, вишня, виноград.

Тому головне – залишаємось вдома та здорові, а кулінарити можна як заманеться!