НА ВОЛИНІ БРАКОНЬЄРИ ВСІМ СЕЛОМ ВИЙШЛИ ПРОТИ ПОЛІЦІЇ (ФОТО)

Шокуюча ситуація сталась на одній з водойм Камінь-Каширського району Волинської області. Затримані рибалки замість того щоб спробувати налагодити діалог із рибоохоронним патрулем - зібрали все село і

Шокуюча ситуація сталась на одній з водойм Камінь-Каширського району Волинської області. Затримані рибалки замість того щоб спробувати налагодити діалог із рибоохоронним патрулем – зібрали все село і погрожували навіть поліції.

29 березня Волинський рибоохоронний патруль здійснив рибоохоронний рейд на водойми Камінь-Каширського району Волинської області. Захід проведено спільно з працівником Камінь-Каширського відділу поліції ГУНП у Волинській області та громадськими інспекторами.

Під час рибоохоронної роботи на водосховищі поблизу с. Видерта Камінь-Каширського району було виявлено безхазяйне майно. З водойми вилучено 50 жилкових сіток, загальною довжиною понад 2 тис. метрів та 10 «ятерів», – повідомляє джерело.

Під час обстеження водосховища та вилучення сіток на березі зібралося близько 30 місцевих жителів, які намагались завадити роботі рейдової групи. Зокрема, громадяни висловлювали словесні погрози та намагались відбирати знаряддя лову зі службового човна рибпатрульних. Оскільки громадяни не реагували на заклики припинити протиправні дії, на місце події було викликано наряд Камінь-Каширського відділу поліції ГУНП у Волинській області.

Водні біоресурси, що знаходились в сітках, а саме 5 кг карася сріблястого повернуто у природне середовище!

Нагадуємо, з першого квітня розпочнеться нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом. Рибалити можна з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ. Під час нересту також забороняється проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).