[:ru]США начали выводить войска из Ирака[:ua]США почали виводити війська з Іраку[:]

Американські війська в Іраку більше не потрібні.

[:ru]

Как сообщает издание The Associated Press, всю неделю американских солдат вместе с оружием и снаряжением переправляют из Ирака в Афганистан.

Один из иракских чиновников сообщил СМИ, что впервые с начала войны против ИГИЛ, которая длилась более трех лет, США и Ирак договорились о выводе войск.

По словам информатора издания, процесс выведения войск пока что проходит неофициально. Но покинуть Ирак должны 60% военнослужащих США, а это приблизительно 4 тысячи американских солдат.

В декабре 2017 года премьер-министр Ирака Хайдер аль-Абади сообщил об окончание трехлетней войны с ИГИЛ. По данным американских военных на протяжении этого времени Исламское государство потеряло 95% территорий, которые назвала своими в 2014 году на территории Ирака и Сирии.

[:ua]

Як повідомляє видання The Associated Press , останній тиждень американських солдатів разом зі зброєю та спорядженням переправляють з Іраку до Афганістану.

Зокрема, один з іракських чиновників повідомив ЗМІ, що вперше з початку війни проти ІДІЛ, яка тривала більше трьох років, США та Ірак домовилися про виведення військ.

За словами інформатора видання, процес виведення військ поки що проходить неофіційно. Втім мають залишити Ірак 60% військовослужбовців США, а це приблизно 4 тисячі осіб.

У грудні 2017 року прем’єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді оголосив про закінчення трирічної війни з ІДІЛ. За даними американських військових протягом цього часу Ісламська держава втратила 95% територій, які проголосила своїми у 2014 році на території Іраку та Сирії.

[:]