[:ru]В МВФ назревает скандал из-за письма с критикой «президентского» проекта закона[:ua]В МВФ назріває скандал через лист з критикою «президентського» проекту закону[:]

Глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила, що нічого не знала про лист Фонду, з критикою проекту закону про Антикорупційний суд, запропонованого Петром Порошенком.

[:ru]

По сообщениям украинских СМИ, ранее глава миссии МВФ для Украины Рон ван Роден перечислил   в письме внушительный список претензий Фонда к «президентскому» проекту закона о создании Антикоррупционного суда.

В письме МВФ отмечается, что президентский проект нарушает обязательства Украины согласно программы сотрудничества, а также противоречит рекомендациям Венецианской комиссии. Несмотря на многократные заявления Администрации Президента о том, что в проекте все учтено.

По информации СМИ, глава Международного валютного фонда Кристин Лагард не знала о существовании этого письма. Также во время встречи с Петром Порошенко в Давосе Лагард пообещала провести расследование появления письма в прессе.

Позднее из источников стало известно, что Всемирный банк увольняет директора в Беларуси, Молдове, Украине, Европе и Центральной Азии Сату Кахонен, подписавшую письмо Всемирного банка в Украине с замечаниями по « президентскому» законопроекту.

[:ua]

За повідомленнями українських ЗМІ, раніше глава місії МВФ для України Рон ван Роден, навів у листі значний список претензій Фонду до «президентського» законопроекту щодо створення Антикорупційного суду.

У листі МВФ наголошується, що «президентський» проект порушує зобов’язання України відповідно до програми співробітництва, а також суперечить рекомендаціям Венеціанської комісії. Незважаючи на багаторазові заяви Адміністрації Президента про те, що у проекті все враховано.

За інформацією ЗМІ, глава МВФ Крістін Лагард не знала про існування цього листа. Також під час зустрічі з Петром Порошенком у Давосі, Лагард пообіцяла провести розслідування появи листа у пресі.

Пізніше джерела повідомили, що Світовий банк звільняє директора з питань Білорусі, Молдови, України, Європи і Центральної Азії Сату Кахонен, яка підписала лист Світового банку до України із зауваженнями до «президентського» законопроекту.

[:]