[:ru]Рефат Чубаров предложил перенести переговоры Трехсторонней контактной группы из Минска на другую площадку[:ua]Рефат Чубаров запропонував перенести переговори Тристоронньої контактної групи з Мінська на інший майданчик [:]

На думку Чубарова, поведінка Білорусі, як країни, що називає себе «майданчиком для врегулювання ситуації на Донбасі», не відповідає заявленим позиціям у деескалації російсько-українського конфлікту.

[:ru]

Председатель Меджлиса крымскотатарского народа, народный депутат Рефат Чубаров заявил о необходимости переноса переговоров Трехсторонней контактной группы по урегулированию ситуации на Донбассе, на другую площадку.

Такое мнение депутат высказал в связи с позицией Беларуси по резолюции Генеральной ассамблеи ООН, относительно прав человека в Крыму.

“Хочу обратить наше внимание на позицию Беларуси во время голосования. Беларуси, которая позиционирует себя, что якобы обеспечивает площадку для диалога и встреч для прекращения российской агрессии.Абсолютно уверен, что мы должны предлагать другую страну для переговоров по обеспечению территориальной целостности Украины и прекращения российской агрессии”, – заявил политик.

Недавно крымские татары, по всей территории Крыма, провели одиночные пикеты против политики российских властей. Оккупационный суд вынес решение, что это спланированная, совместная акция и оштрафовал большинство участников. Хотя по законодательству оккупантов одиночные пикеты не требуют согласования с властями.

[:ua]

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров заявив про необхідність перенесення переговорів Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, на інший майданчик.

Таку думку депутат висловив у зв’язку з позицією Білорусі з приводу резолюції Генеральної асамблеї ООН з прав людини в Криму.

“Хочу звернути нашу увагу на позицію Білорусі під час голосування. Білорусі, яка позиціонує себе, що нібито забезпечує майданчик для діалогу і зустрічей для припинення російської агресії. Абсолютно впевнений, що ми повинні пропонувати іншу країну для переговорів щодо забезпечення територіальної цілісності України і припинення російської агресії”, – заявив політик.

Нещодавно кримські татари, по всій території Криму, провели поодинокі пікети проти політики російської влади. Окупаційний суд виніс рішення, що це спланована, спільна акція та оштрафував більшість учасників. Хоча за законодавством окупантів поодинокі пікети не потребують узгодження з владою.

[:]