Україна виготовляє свої “Шахеди”: міністр розкрив деталі

Про це під час щорічних зборів Європейської Бізнес Асоціації повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін. Він не озвучив назву дрона, лише уточнив, що за характеристиками його називають “українським Шахедом”, інформує Forbes.

За словами міністра Одександра Камишіна, наразі саме оборонна галузь робить значний внесок у зростання економіки країни і в майбутньому має стати її головним сектором.

“Починаючи з того, що називають “українським “Шахедом”, ми не кажемо назву цього продукту, але вийшли на серійне виробництво його і зараз (виробляємо) десятки на місяць, продовжуючи багатьма іншими позиціями, які ми раніше виробляли зовсім мало, а зараз маємо пристойні цифри”, – сказав міністр.

Камишін пояснив, що виробництво потрібно збільшувати: кратне зростання не задовольняє Кабмін, потрібне десятикратне і більше. Міністр зазначив, що держзаводи працюють, а інвестори розвивають приватний сектор, і є позитивні приклади співпраці.

“Сьогодні чимало дронових компаній побачили можливість на одному з державних заводів знайти ті ресурси, які вони не можуть знайти самі собі окремо”, – зазначив Камишін. Він уточнив, що сервісний центр на держзаводі допомагає приватним невеликим дроновим компаніям. “У цьому плані “український “Шахед” з’явився саме на державному заводі”, – сказав міністр.