Ердоган запропонував Зеленському створити комісію за участю експертів з України, РФ, ООН і міжнародного співтовариства

Ердоган запропонував Зеленському створити комісію за участю експертів з України, РФ, ООН і міжнародного співтовариства, включаючи Туреччину, для розслідування підриву Каховської ГЕС.

Підписуйтесь на нас у telegram

Ердоган заявив, що Туреччина готова зробити «все можливе в цьому відношенні» і запропонував дотримуватися формату переговорів, «як у зерновому коридорі».

Про це повідомляє Кий-інфо з покликанням на  CNN Turk.

Він підкреслив, що неможливо буде запобігти людським втратам, які відбуваються щодня, але Туреччина рішуче продовжуватиме свої зусилля для встановлення справедливого миру.

Президент також підсумував результати телефонної розмови з Ердоганом. Він розповів про гуманітарні та екологічні наслідки російського теракту на Каховській ГЕС та про ризики, які руйнування дамби несе для ЗАЕС. Він передав Ердогану список нагальних потреб України для ліквідації лиха.

«Голос Туреччини важливий, коли йдеться про виведення окупаційних військ з української території. А також про повернення наших незаконно ув’язнених, зокрема кримських татар, і продовження й розширення зернової ініціативи», — заявив Зеленський.