Бої на Бєлгородщині: РДК передасть полонених Києву

Вдень у неділю 4 червня бійці Легіону «Свобода Росії» та Російського добровольчого корпусу запропонували губернатору Бєлгородської області В’ячеславу Гладкову зустрітись у храмі російського села Нова Таволжанка (ймовірно, контроль Росії за селом частково втрачено), щоб той без зброї та воєнізованого супроводу забрав двох полонених. Про це розповідає Кий-інфо.

Пізніше у відео Легіону та РДК з’явилися вже 12 полонених, двоє з них, судячи з кадрів, можуть бути тяжко поранені.

Гладков нагадав, що РДК і Легіон причетні до загибелі мирних жителів Бєлгородщини, проте призначив зустріч на пропускному пункті Шебекіно, щоб забрати живих російських бійців. Чи мало на увазі, що Гладков приїде сам — неясно. Провладні канали розкритикували таке рішення, за зустріч із РДК висловився лише глава ПВК «Вагнер» Євген Пригожин.

О 20:27 мск Гладков повідомив, що провів оперативну нараду. Передача полонених у призначений час не відбулася. РДК та Легіон заявили, що передадуть полонених в обмінний фонд України.

«Після початих наприкінці травня масованих обстрілів і спроб прориву кордону силами українських добровольчих загонів Бєлгородська область, схоже, перетворюється на повноцінну ділянку фронту. Навіть прокремлівські канали стали називати прикордонні території «Білгородським фронтом» […]. Під обстрілами перебувають сам Бєлгород, Шебекіно, Близька Ігуменка, Щетинівка, Богун-Городок, Козинка, Глотове, Графівка, Безлюдівка, Муром, Маслова Пристань та інші населені пункти. Прокремлівські джерела також повідомляють про стягування сил ЗСУ у Вовчанськ Харківської області (менше 10 км до кордону Росії). Гладков підтвердив, що у Новій Таволжанці триває бій. МО РФ прозвітувало  про «розсіювання» українських загонів біля Нової Таволжанки», — ідеться в повідомленні.