“Рабів до раю не пускають” — Президент України вшанував пам’ять Героїв Небесної Сотні

20 лютого Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні вшанував пам'ять Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя за Україну й українців під час Революції Гідності.

Підписуйтесь на нас у telegram

Про це повідомляє Кий-інфо з покликанням на звернення Президента України.

Через 9 років після Революції Гідності битва за українську незалежність триває, сказав президент.

“За самостійну, вільну і сильну Україну, європейську і демократичну, незалежну і цілісну. І жодного сумніву немає, що ми захистимо все це, що ми реалізуємо мрію українських героїв”, — додав Зеленський.

За його словами, захищаючи Україну зараз, українці памʼятають, що їхня міцність і сила духу базуються на міцності й силі багатьох людей, які не здавалися, які мріяли та діяли заради того, щоб Україна жила.

“Рабів до раю не пускають. Це сенс українського тлумачення волі. Це причина, чому на нашій землі ворога не залишиться. Слава кожному і кожній, хто зараз у бою за нашу державу! Світла памʼять усім, хто віддав своє життя за Україну й українців! Вічна шана Героям Небесної Сотні! Слава Україні!”, — сказав президент.

“Небесна Сотня” — прийнята в Україні збірна назва загиблих протестувальників, які мали безпосередній стосунок до ідеї та акції Євромайдану (Революції гідності) у грудні 2013 — лютому 2014 року. Пам’ятний День Героїв Небесної Сотні відзначають 20 лютого.