У США розслідують наявність американських чіпів у російських дронах

Федеральні агенти почали опитувати американські технологічні компанії щодо того, як їхні комп'ютерні чіпи опинилися в російському військовому обладнанні, вилученому в Україні.

Підписуйтесь на нас у telegram

агенти Міністерства торгівлі, які забезпечують контроль за експортом , проводять розслідування разом з ФБР щодо західних чіпів та компонентів, які знайдені в російських радіолокаційних системах, дронах, танках, наземному обладнанні та прибережних кораблях.

Про це повідомляє Кий-інфо з покликанням на The Washington Post.

«Наша мета — насправді спробувати відстежити хто є американським постачальником», щоб визначити, «як він потрапив у цю систему зброї», — сказав один із представників міністерства торгівлі про розслідування.

Незрозуміло, які саме компоненти досліджуються. Але багато з цих компонентів, схоже, були виготовлені багато років тому, до того, як Сполучені Штати посилили експортні обмеження після того, як росія захопила Крим у 2014 році.

Дослідницька група CAR наразі відмовляється називати західні компанії, які причетні, оскільки все ще зв’язується з ними, щоб дізнатися більше інформації.