Російські мільярдери оскаржують санкції ЄС

Мільярдери заперечують нібито «фінансові чи політичні стосунки з президентом Путіним чи Кремлем».

Підписуйтесь на нас у telegram

Після того, як деякі з найбагатших олігархів Росії були виключені зі світової фінансової системи, мільярдери Михайло Фрідман і Петро Авен пообіцяли оскаржити санкції Європейського Союзу, введені у відповідь на вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Кий-інфо з покликанням на Reuters.

Російська економіка стикається з однією з найстрашніших криз після того, як Захід запровадив жахливі санкції майже на всю російську фінансову та корпоративну систему.

ЄС у понеділок ввів санкції проти Фрідмана і Авена, довгострокових партнерів, які заробили мільярди доларів на нафті, банківській діяльності та роздрібній торгівлі. Обидва заявили, що звинувачення ЄС є “брехливими та наклепницькими“, і що вони будуть їх оскаржувати.

“Ці санкції безпідставні і несправедливі”, – сказала Фрідман журналістам англійською. «Я не знаю, чи будуть на мене санкції Великобританії та США – сподіваюся, цього не станеться».

Фрідман, який є податковим резидентом Великобританії, назвав війну в Україні трагедією і сказав, що її слід припинити, але утримався від того, щоб говорити більше, посилаючись на делікатність коментарів щодо політики в Росії.

“Для мене це величезна трагедія, що відбувається”, – сказала Фрідман. «Війну треба зупинити».