Netflix відмовиться від трансляції російських каналів

Netflix заявляє, що не транслюватиме російські державні телеканали, які стример може вимагати ввести відповідно до російського законодавства, починаючи з березня.

Підписуйтесь на нас у telegram

“З огляду на поточну ситуацію, ми не плануємо додавати ці канали до нашого сервісу”, – казав представник Netflix.

Про це повідомляє Кий-інфо з покликанням на Netflix.

У грудні регулятор зв’язку країни додав Netflix до свого сектору «аудіовізуальних послуг», вимагаючи, щоб російський сервіс Netflix відповідав нормам, які застосовуються до мовників і каналів із понад 100 000 щоденних користувачів. Сюди входять основні безкоштовні канали Росії, серед яких державний Перший канал, і кабельні мережі.

Згідно з новим законом, який має набути чинності 1 березня, усі такі «аудіовізуальні послуги» будуть зобов’язані транслювати 20 основних російських федеральних телеканалів, багато з яких ведуть пропутінську пропаганду.

Netflix відмовився відповідати на запитання THR , чи вплине війна в Україні на їхні плани розширення в Росії.

Netflix виступає проти Москви, оскільки інші технологічні гіганти, такі як YouTube, Twitter і Facebook (і материнська компанія Meta), зважують, що робити зі своїми операціями в Росії, щоб пом’якшити дезінформацію та пропаганду. 

Meta призупинила монетизацію реклами для російських державних ЗМІ і оголосила в неділю ввечері, видалила десятки фейкових акаунтів, які поширювали дезінформацію про Україну на своїх платформах. Twitter позначає весь контент із російських державних медіа-сайтів і раніше забороняв рекламу державних ЗМІ.