Ярослав Лодигін покидає посаду члена правління Суспільного

Причиною став скандал навколо відбору на «Євробачення-2022».

Підписуйтесь на нас у telegram

Член правління Суспільного, відповідальний за платформу телебачення, Ярослав Лодигін звільняється за згодою сторін.

Про це повідомляє Кий-інфо з покликанням на Детектор Медіа.

«Наглядова рада НСТУ прийняла рішення про звільнення Ярослава Лодигіна з посади члена правління Суспільного мовлення за згодою сторін», – йдеться на фейсбук-сторінці секретаря наглядової ради Суспільного Вадима Міського.

Член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України, відповідальний за платформу телебачення, Ярослав Лодигін був головою організаційного комітету національного відбору на «Євробачення-2022» і відповідав повністю за весь процес. Також він входив до складу журі під час фінального концерту, на якому обирали представника від України на конкурс. Його низький бал гурту «Калуш Оркестра» у порівнянні з іншими членами журі та глядачами і слова про «людей з гір» обурили суспільство. На пресконференції після фіналу Ярослав Лодигін сказав, що готовий піти у відставку.

За його словами, для нього довіра до Суспільного як інституції – головна причина, чому він працює у компанії.

«Зараз бачу від суспільства, від суспільства, вираженого у наглядовій раді НСТУ, сигнали недовіри щодо моєї роботи, я згоден прийняти таку аргументацію, якщо до моєї роботи є недовіра. Я готовий подати у відставку, щоб підтвердити криштально чисту репутацію Суспільного у цій справі», – сказав він.

У травні 2021 року наглядова рада обрала двох нових членів правління Тетяну Кісельчук та Родіона Кочубея. Ярослав Лодигін і Дмитро Хоркін продовжували працювати у правлінні, оскільки вони підписали  контракт 29 серпня 2019 року на 4 роки.

Наприкінці 2021 року наглядова рада вирішила голові та членам правління Суспільного виплатити премії на підставі результатів щорічної оцінки правління НСТУ. Ярослава Лодигіна преміювали у розмірі 0,5 посадового окладу.