Президент України підписав указ про зміцнення обороноздатності держави

Закон передбачає збільшення виплат військовослужбовцям, перехід України до засад професійної армії та забезпечення житлом військовослужбовців, ветеранів та членів їхніх сімей.

Підписуйтесь на нас у telegram

Президент України Володимир Зеленський підписав указ “Про зміцнення обороноздатності держави і привабливості військової служби”. Про це повідомляє Кий-інфо з покликанням на сьому сесію у Верховній Раді.

“Цим указом передбачено збільшення грошового забезпечення усіх військових до рівня не нижче трьох мінімальних заробітних плат, перехід України до засад професійної армії, збільшення терміну дії контрактів, розробка концепції житлового забезпечення військовослужбовців, ветеранів, членів їх сімей, систему кар’єрного росту офіцерів, а також збільшення протягом наступних трьох років чисельності Збройних сил України на 100 тисяч осіб професійної армії, створення додаткових 20 бригад Збройних сил України”, – наголосив Зеленський.

Також президент заявив, що цей указ є стартом переходу України на професійну армію.

«Цей указ — не тому що скоро війна, цей указ для того, щоб скоро і надалі був мир, мир в Україні», — сказав Зеленський перед тим, як підписати документ.