В Білорусі журналісту Радіо Свобода Олегу Груздиловичу висунули обвинувачення

Журналіста білоруської служби Радіо Свобода Олегу Груздиловичу звинуватили за статтею про організацію та підготовку дій, що грубо порушують громадський порядок, або активну участь у них (стаття 342 КК).

За цією статтею йому загрожує до чотирьох років позбавлення волі, повідомляє Кий-інфо з посиланням на Радіо Свобода (Білорусь)

Його звинувачують у нібито участі у несанкціонованому мітингу після позбавлення його акредитації з боку МЗС Білорусі. Олег Груздилович не визнав провини.

Він зазначив, що не брав участі в акції, виконував свою роботу та вів репортаж із місця подій. За його словами, всупереч відсутності акредитації, він на той момент також був позаштатним працівником газети “Народна воля”.

Груздиловича затримали 23 грудня у Мінську. Силовики в масках прийшли до нього додому та виламали двері. Після затримання його помістили під варту у СІЗО №1 Мінська. 28 грудня слідчий уперше допитав його.

Вперше його затримали 16 липня цього року. Тоді силовики розгромили офіс білоруської служби Радіо Свобода: вони виламали двері, вилучили техніку та затримали кількох журналістів, зокрема Олега Груздиловича. Після арешту він та Інна Студзинська оголосили голодування.

За десять днів співробітників видання відпустили під підписку про невиїзд.

Читайте нас у telegram