ВООЗ скликає екстрену нараду через новий штам коронавірусу

Новий штам був відкритий цього тижня. Щоб визначити його вплив на здоров’я населення, науковцям потрібен час.

Вчені з Південно-Африканської Республіки заявили про виявлення нового заразного штаму коронавірусу. Загроза полягає у тому, що з великою кількістю мутацій, які можуть дозволити йому уникнути вакцин. Про це пише «Радіо Свобода».

Всесвітня організація охорони здоров’я з цього приводу призначила екстрене засідання на 26 листопада.

«Занепокоєння полягає в тому, що коли так багато мутацій, це може вплинути на поведінку вірусу», – сказала Марія Ван Керхове, технічний керівник ВООЗ із COVID-19, на пресбрифінгу 25 листопада.

Ідентифікований як B.1.1.529, цей варіант є найбільш сильно мутованим із виявлених на сьогодні. Наразі цей варіант здебільшого зосереджений у Гаутенгу, найбільш густонаселеній провінції Південної Африки. Його також виявили в Ботсвані й Гонконгу серед мандрівників із Південної Африки.

“Протягом останніх чотирьох-п’яти днів спостерігається експоненційний ріст заражень”, – заявив міністр охорони здоров’я ПАР Джо Фахла.

Денна кількість інфікованих у країні 26 листопада досягла 2465, порівняно з приблизно 300 тиждень тому. Вчені з ПАР ще точно не знають, який відсоток нових випадків викликаний новим штамом, але припускають, що 90 відсотків нових випадків в Гаутенгу були викликані новим .

Читайте нас у telegram!

Фото: Вісті