Незаконно збували зброю та боєприпаси: викрито групу осіб, до якої входили правоохоронці

Незаконно придбану та отриману зброю учасники злочинної групи зберігали на території гаражного кооперативу у місті Краматорськ Донецької області. Усі домовленості про збут вогнепальної зброї та боєприпасів вони здійснювали особисто та через мережу Інтернет.

У Києві викрито злочинну групу, до якої входили працівники правоохоронних органів, та яка займалася зберіганням і збутом вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин, а  також вибухових пристроїв. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Нелегальний бізнес організував чинний співробітник поліції особливого призначення ГУ Нацполіції в місті Києві, який залучив до злочинної діяльності своїх знайомих. Також він налагодив зв’язки з особами, які мають доступ до зброї, зокрема з працівниками правоохоронних органів та військовослужбовцями.

У ході досудового розслідування у них було здійснено оперативну закупку боєприпасів – патронів калібру 7.62 загальною вартістю 10 тисяч гривень. Також здійснено передоплату за придбання зброї, боєприпасів та вибухових речовин на загальну суму понад 30 тисяч гривень та 1200 доларів США.

Наразі затримано двох учасників групи – працівника правоохоронного органу та цивільну особу. Під час обшуків за місцями їхнього проживання та в гаражних боксах було вилучено значний обсяг зброї, бойових припасів, вибухових речовин і пристроїв.

На цей час вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання їм запобіжних заходів.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Підписуйтесь на наш канал telegram