Споживання кисню одним пацієнтом із “Дельтою” зросло у 5-6 разів – Ляшко

Для забезпечення потреб у кисні до початку нової хвилі Уряд звільнив бізнес від податків та зборів на кисень.

Споживання медичного кисню одним пацієнтом, інфікованим штамом “Дельта”, зросло у 5-6 разів, у порівнянні з госпіталізованими у попередні хвилі пандемії. Про це повідомляє Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“Люди, які оперують цифрами та щодня відвідують лікарні бачать, як зросло у 5-6 разів споживання кисню на одного пацієнта госпіталізованого з “Дельтою”. Середні витрати рідкого кисню в лікарнях на добу у порівнянні з аналогічним періодом квітня 2021 року збільшились вдвічі. Є міста, де споживання кисню сягає 45-50 тонн на добу. Сумарний необхідний розрахунковий піковий кисневий потік по країні: 977 148 (л/хв)”, – інформує Ляшко.

Наразі два заводи, які займаються виробництвом кисню медичного зупинились на планові регламентні роботи на 10-15 днів. Ще в одного виробника на Західній Україні виникли технічні несправності. І відразу поширилися чутки, що нібито кисню не вистачає.

“Система не готова. Спростую. Усі пацієнти, які потребують кисневої терапії отримають її”, – наголошує Міністр охорони здоров’я.

Всього на потреби удосконалення систем киснепостачання в цьому році було виділено вже 1 млрд 148 мільйонів. Із них цієї осені в регіони направили майже 400 мільйонів гривень.

Підписуйтесь на наш канал telegram