Ллойд Остін вшанував пам’ять загиблих українських героїв

У Залі пам’яті захисників України іноземна делегація вшанувала українських воїнів.

Сьогодні, 19 жовтня, розпочався робочий візит делегації оборонного відомства Сполучених Штатів Америки на чолі з Міністром оборони США Ллойдом Остіном. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

“Високоповажних гостей на території Міністерства оборони України зустрів очільник відомства Андрій Таран. У Залі пам’яті захисників України іноземна делегація вшанувала українських воїнів, які ціною власного життя виборювали волю і незалежність нашої держави від підступного російського окупанта”, – йдеться у повідомленні.

Андрій Таран і Ллойд Остін поклали квіти до Стели з Дзвоном Пам’яті.

Зала пам’яті захисників України створена на вшанування пам’яті військовослужбовців, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність України. Її спеціально розташовано таким чином, щоби й військовослужбовці, працівники Міноборони та Генерального штабу, й пересічні громадяни могли зайти до Зали та віддати шану своїм захисникам. Щоденний поминальний ритуал здійснюється ударами дзвону, залежно від кількості загиблих у цей день. У середині Зали пам’яті, на спеціальних подіумах, розміщено Книги пам’яті з іменами загиблих. Структура Книг побудована за принципом календаря: один розворот – один день, де згадуються всі загиблі у цей день за всі роки.

Підписуйтесь на наш канал telegram