Україна закупить ще чотири ударні безпілотники – Залужний

На цей час в арсеналі ЗСУ є два комплекси (12 літальних апаратів) оперативно-тактичних безпілотників турецького виробництва.

Україна закупить у Туреччини ще чотири комплекси ударних безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2. Про це повідомив Валерій Залужний, головнокомандувач Збройними силами України.

«Один комплекс був придбаний у цьому році на замовлення Міністерства оборони. Крім того, для задоволення потреб Збройних сил у 2021-2022 рр. планується придбати ще чотири таких комплекси. В майбутньому ми плануємо поповнити арсенал безпілотними летальними апаратами місцевого виробництва», – говорить Залужний.

За його словами, особлива увага приділятиметься вивченню методики використання БПЛА Bayraktar TB2.

«По-перше, потрібно навчитися ефективно з ними працювати, по-друге, ми маємо обов’язково знати тактику за формами їхнього застосування. Ми мусимо комплексно підходити до питання. Придбанням «Байрактара» справа не закінчується. Зараз ми вивчаємо методику використання цих апаратів…», – наголошує головнокомандувач.

Перші БПЛА турецького виробництва Bayraktar TB2 Україна отримала в 2019 році.

Нагадаємо, що раніше Валерій Залужний говорив, що хоче проїхатися на танку Червоною площею і Арбатом із українським прапором.

Фото з Інтернету

Підписуйтесь на наш канал telegram