Суд по судді Кушнір, яка засудила людину за перевезення шин під час Майдану, лише формальний, – Роман Маселко

Вчора було чергове засідання у справі за обвинуваченням судді Солом'янського суду Кушнір, яка в часи Майдану кинула двох чоловіків за ґрати тільки за те, що вони перевозили автомобільні шини, - повідомив громадський активіст і юрист Роман Маселко.

Допитували дружину одного із заґратованих Овсієнка.

Її допитували у січні 2014 і вона повідомила, що чоловік не мав жодного відношення до Майдану, а тим паче заворушень. Чітко пояснила для чого і куди він віз ці шини.

Але це не мало для судді жодного значення, як і те, що жодних доказів їх причетності до “заворушень” немає. Їх просто наперед визнали винними.

Вчора Кушнір з презирством дивилась на дружину своєї жертви. Єдине, що її зараз цікавить, щоб суд швидше закінчився та виправдав її.

У судді Омельченко, яка розглядає справу до свідка не було жодних питань. Виглядає так, що процес формальний і вже відомо яким буде рішення. Після засідання дружина потерпілого сказала, що не вірить у покарання судді Кушнір. Думає їй усе зійде з рук.

Якщо чесно, у мене мало аргументів, щоб їй заперечити. На жаль, у нас досі немає реальних механізмів покарати суддю, який свідомо за вказівкою засуджує невинного. Але це привід не для опускання рук, а продовження боротьби, – написав Маселко.