На Івано-Франківщині намагалися продати «неоціненну» червонокнижну рослину

Рослина Сон розкритий занесений до Червоної книги України зі статусом «неоціненний», а штраф за його незаконне видобування становить всього 62 гривні.

Про це стало відомо із заяви Української природоохоронної групи – UNCG, яку екологи зробили на своїй сторінці у Facebook.

Нещодавно у Facebook, у групі «Квіткові забаганки і не тільки…» було розміщено оголошення щодо продажу рослини, занесеної до Червоної книги України. Сон розкритий (Pulsatilla patens Mill) справді міститься в ЧКУ та має статус «неоціненний».

Відповідно до Закону України «Про Червону книгу України» (ст. 20), особи, винні в незаконному використанні об’єктів Червоної книги України або їх знищенні притягаються до відповідальності згідно з законом.

Учасники Української природоохоронної групи – UNCG відправили скаргу до поліції в Івано-Франківській області. Правоохоронці встановили, що жителька с. Остриня дійсно розмістила оголошення в групі щодо продажу рослини, яка росте на полях с. Остриня.

Читайте також: НА ХЕРСОНЩИНІ ЗБИРАЮТЬ РОСЛИНУ, ЯКА КОШТУЄ 15 ДОЛАРІВ ЗА ГРАМ

Утім, про те, що сон розкритий занесений до Червоної книги України зі статусом «неоціненний» та про штраф за незаконне видобування рослини в 62 гривні за одну особину, вона не знала.

Громадянка у вчиненому щиро розкаюється, визнали свою вину. Відносно неї було складено адміністративний протокол та направлено до Тлумацького районного суду для прийняття рішення згідно з чинним законодавством.

Підписуйтесь на наш канал в тг https://t.me/kyiinform

Нагадаємо, раніше kyiinfo писало, що вчені проростили насіння якому 142 роки.