Журналісти показали, як забудовник Вадим Столар контролює КМДА та ДАБІ (відео)

Схема контролю державних органів від столичного забудовника Вадима Столара, - запевняють розслідувачі з Центру медіарозслідувань Булава.

За словами розслідувачів, більшість киян знають про його злочини, але жоден правоохоронцями так і недоведений. ЗМІ писали про причетність Столара до махінацій «Еліта-Центр», будівництва метро на Виноградар, руйнуванні історичного Києва. Однак відповідальності махінатор так і не поніс. Натомість, гроші, які принесли Столару його схеми, дали можливість створити цілу імперію з контролем над політичною сферою і будівельною галуззю, – йдеться у відео.

За словами видання Столар проводить на ключові посади родичів та особисто відданих людей. Перш за все, Столар має потужну групу народних депутатів у фракції ОПЗЖ:
Тетяна Плачкова
Михайло Царенко
Ігор Кісільов (родич)
Дмитро Ісаєнко
Наталія Приходько (родичка)

Чисельне коло залежних депутатів від Столара присутні в Київраді. Це вся без виключення фракція ОПЗЖ та майже половина фракції «Єдність». Також вказується, що фракції «ЄС» є своя людина Ірина Никорак.

Розслідувачі стверджують, що контроль над будівельною галуззю столиці Столар організував як багатошаровий, взаємопроникаючий механізм. ДАБІ Столар контролює за допомогою братів Горових, Тетяни Плачкової та Дмитра Ісаєнка.

Структури відповідальні за будівництво у Києві: директор Департаменту з охорони культурної спадщини Дмитро Никорак (брат Ірини Никорак). Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва Оксана Попович (можлива родичка дружини Столара). Для контролю за поширенням інформації Столар працює з багатьма ЗМІ. За чималі кошти Столар «блокує» негативну критику щодо себе та наближених осіб.

Для піару організував власні телеканали «KyivLive» та «OdesaLive».
Розслідування, які за словами розслідувачів, підтверджують вищесказану інформацію:

ДАБІ і ставка братів Горових: дві конячки корупційної масті

Дві конячки корупційної масті. Частина друга

Таємниця прізвища Оксани Попович директора столичного ДАБК

Депутат ОПЗЖ Михайло Царенко: від торговця каштанами до Биківнянського феодала

Одеські схеми та люди народної депутатки Тетяни Плачкової

Брати Горові перетворюють ДАБІ в сімейний бізнес

Як очолити ДАБІ не вигравши жодного конкурсу

Як шкодить Україні родина Никорак від Буковини до Києва? частина 2

“РУССКИЙ МИР” ВАДИМА СТОЛАРА

СЕРЕД СТАТУЙ В ХУТРІ І ШКІРІ КРОКОДИЛА

Видання звертається до Служба Безпеки України та інших правоохоронних органів звернути свою увагу на протизаконну діяльність проросійських політиків.