Коронавірусні закупівлі в Україні склали 30.9 мільярдів

Лікарні та інші державні структури провели 148,5 тисяч закупівель на 30,9 млрд гривень.

Рівно рік тому в Україні ухвалили постанову №225, що встановила порядок проведення закупівель для боротьби з COVID-19. Так державні замовники отримали можливість швидко та напряму закуповувати товари, роботи і послуги для протидії коронавірусної інфекції.

На основі даних з системи Prozorro аналітики Transparency International Ukraine (проєкт DOZORRO) підбили підсумки року коронавірусних закупівель, інформує Prozorro.

Таким чином фахівці Transparency International Ukraine дізнались, що на закупівлі медобладнання (апарати штучної вентиляції легень, ультразвукової діагностики, рентгенівське обладнання, томографи та кисневі концентратори) було витрачено 14,7 млрд грн, на лікарські засоби – 7 млрд грн, автомобілі швидкої допомоги – 2,4 млрд грн, тести для виявлення COVID-19 – 1,4 млрд грн та на засоби індивідуального захисту державою було витрачено 1,3 мільярди.

Найбільше коштів на закупівлі проти COVID-19 було витрачено у грудні 2020 року. Це можна пов’язати з намаганням замовників оперативно витратити всі виділені кошти та низкою великих коронавірусних угод, зокрема, закупівлю вакцини від Sinovac Biotech за 1,9 млрд грн.

facebook.com/prozorro.gov.ua