Користь від вакцин AstraZeneca та Covishield переважає над ризиком

Відповідно до звіту Всесвітньої організації охорони здоров'я, щеплення вакциною AstraZeneca або Covishield проти COVID-19 залишається єдиним шляхом подолання пандемії.

Підкомітет Всесвітньої організації охорони здоров’я із COVID-19 переглянув інформацію та дані про ризики утворення тромбів та тромбоцитопенію (низький рівень тромбоцитів) після вакцинації вакциною AstraZeneca проти COVID-19.

Дані клінічних випробувань базувалися на основі звітів про безпечне використання вакцини з Європи, Великобританії, Індії та Vigibase, глобальної бази даних ВООЗ щодо окремих звітів про безпеку, інформує World Health Organization Ukraine.

На основі ретельного наукового огляду наявної інформації підкомітет дійшов таких висновків та рекомендацій: Користь вакцини AstraZeneca проти COVID-19 (включаючи Covishield) продовжує переважати над ризиками, з величезним потенціалом запобігання інфекціям та зменшенню смертності у всьому світі.

Нагадаємо, що ситуація з ковідом в Україні погіршується, через збільшення кількості пацієнтів. Лише за останню добу за даними МОЗ зафіксовано 15 929 нових випадків, з яких 367 медпрацівників.

З іншого боку за минулу добу першу дозу вакцини отримало лише 11 628 людей. Загальна кількість українців, яких вакцинували становить 104 341. Щеплення в Україні продовжують проводити 58 мобільних бригад з імунізації.

Така ситуація примусила мерів українських міст запровадити жорсткий локдаун. Зокрема, у столиці заборонили роботу закладів культури, зачинили кінотеатри, театри, музеї, концертні зали, а також проведення релігійних богослужінь.

Фото: facebook