Водії “Uber” автоматично будуть отримувати попередження про перевищення швидкості

Україна стала другою у світі країною після США, де водії таксі компанії “Uber” отримуватимуть від оператора автоматичні попередження про порушення швидкісного режиму.

У Міністерстві внутрішніх справ запропонували зробити сервіс контролю швидкості як додаток до програмного забезпечення “Uber” для того, щоб попереджати жахливі ДТП.

Сервіс вже розпочав свою роботу в Україні. Тепер кожен водій мережі “Uber” разом з повідомленнями про те, де йому забирати клієнта та куди його везти у разі перевищеного ліміту швидкості буде автоматично отримувати попередження про факт перевищення.

Зі слів радника міністра МВС Антона Геращенка, водій таксі зможе краще дотримуватися правил дорожнього руху знаючи, що в компанії ведеться статистика кількості його порушень, що може призвести до зниження його рейтингу, про що він повідомив у своєму Facebook.

Нагадаємо, що в Україні підвищили штрафні санкції за порушення правил дорожнього руху. Віднині водіям необхідно не тільки дотримуватись ПДР, але й стежити за зовнішнім виглядом своєї автівки.

Фото: facebook.com/anton.gerashchenko.7