Forbes оновив рейтинг українських мільярдерів

Колишній президент України Петро Порошенко посів шосте місце у рейтингу серед українських мільярдерів зі статками у 1,6 млрд доларів.

До оновленого списку увійшло семеро бізнесменів загальні статки яких у сукупності дорівнюють 19 млрд доларів.

Перше місце в оновленому рейтингу зайняв донецький бізнесмен та власник футбольного клубу “Шахтар” Рінат Ахметов. За даними видання, всі активи підприємця оцінюють у 7.6 млрд доларів. Цікаво, що у квітні 2020 року за підрахунками Forbes Ахметов мав лише 2.2 млрд доларів.

На другому місці опинився Віктор Пінчук, статки якого за рік зросли на 1.2 млрд і нині становлять 2.5 мільярди доларів. Третє місце посів Костянтин Жеваго, який володіє більшістю акцій української гірничодобувної компанії Ferrexpo та має 2.4 мільярди доларів, повідомляє Кий-Інфо з посиланням на Forbes.

На четвертому місці опинився ексвласник Приватбанку та людина, що активно брала участь в просуванні кандидатури нинішнього президента на минулорічних виборах, Ігор Коломойський. Його активи оцінили у 1.8 млрд.

Ще один засновник Приватбанку та партнер Коломойського Геннадій Боголюбов посів п’яте місце зі статками у 1.7 млрд доларів США. Експрезидент Порошенко на разі володіє 1.6 млрд та шостою позицією рейтингу.

На останньому місці розташувався бізнесмен з російським корінням Вадим Новинський, власник української компанії Smart Holding Group, яка має 24% акцій у виробництві залізної руди “Метінвесту” Ріната Ахметова.

Нагадаємо також, що США ввели санкції проти українського бізнесмена Ігоря Коломойського.

Фото: latifundist.com