ВОДУ В КРИМ МОЖУТЬ ДАТИ В РАЗІ ГУМАНІТАРНОЇ КАТАСТРОФИ, – РЕЗНІКОВ

Однак, відновлення повноцінного водопостачання в окупований Крим можливе лише після де окупації пів острова, про це заявив віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в інтерв’ю Суспільному.

Нормалізація водопостачання можлива лише після деокупації півострова

Відновлення повноцінного водопостачання в окупований Крим можливе лише після де окупації пів острова, про це заявив  віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в інтерв’ю Суспільному.

Він додав, що вразі гуманітарної катастрофи може йтися лише про гуманітарні конвої з питною водою для цивільного населення під контролем гуманітарних місій.

Тут навіть немає що обговорювати: буде деокупація Криму – буде вода. Коли гуманітарна місія ООН, МКЧХ вийде і скаже, що є гуманітарна катастрофа і цивільне населення потерпає, тоді буде направлено гуманітарні конвої, вода в цистернах, під контролем гуманітарних місій. Ніхто не буде поїти водою військові бази, виробництво мілітаризованого Криму“, – заявив Резніков.

Він також наголосив, що у Криму “запасів питної води для мирного населення достатньо“.

Нагадаємо, що в окупованій Ялті запрацював новий графік подачі води, тепер вона буде доступна 6 годин на добу. Вода тепер подається з 6 до 9 ранку і з 18:00 до 21:00. Рішення прийняла окупаційна влада через зниження запасів в Загорському і Щасливенському водосховищах, які забезпечують водою Ялту.

Партизанське водосховище, фото 22.12.2020