Site icon Кий-інфо

ЗАМІСТЬ РАДЯНСЬКОГО МОНУМЕНТУ СЛАВИ У ЛЬВОВІ ЗБУДУЮТЬ МЕМОРІАЛ УКРАЇНСЬКОГО ВОЇНА

«Цим рішення ми актуалізуємо учасників робочої групи, визначаємо забезпечення проведення містобудівного та загально-технічного обстеження стану території, обмеженої цими вулицями, розробка пропозицій щодо визначення умов архітектурного конкурсу та розробка дорожньої карти щодо впровадження і врахування створення меморіалу для пошанування українського воїна.

Галицька РА визначена замовником робіт щодо обстеження, огляду, демонтажу і переміщення конструкцій монументу“, – доповів Андрій Москаленко.

У рішенні також йдеться про створення робочої групи, яка має напрацювати кроки для облаштування нового меморіалу на цій території. А Галицька районна адміністрація міста має демонтувати Монумент до 28 лютого 2021 року. 

Весною 2019 року у Львові вже знесли один з елементів Монументу – 30-метрову стелу. Барельєфи зі стели зберігають Львівському музеї «Територія терору».

Меморіал «Монумент бойової слави Радянських Збройних Сил» відкрили у 1970 році. Ансамбль меморіалу складався з 30-метрової стели, бетонної композиції з фігурами воїнів та алегоричних фігур радянського воїна і «Батьківщини-матері».

Exit mobile version