Site icon Кий-інфо

З 1 травня зростуть ціни на газ

Про це нагадали у газопостачальній компанії «Нафтогаз України» на сторінці у соцмережі Facebook. Але за свідченням компанії підвищення тарифів на газ для населення не буде останнім.

Вчора до опівночі газопостачальні компанії оголошували свої тарифи на газ, які почнуть діяти з 1 травня. Вони вищі за попередні періоди, але, за прогнозами, ситуація на світових газових хабах буде змінюватись і надалі, спричиняючи подальше зростання ціни на газ“, – заявили у «Нафтогаз України».

Річний тарифний план від Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” має назву «Фіксований». Ціна за ним дорівнює 7,96 грн/куб.м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки).

Річний тариф на газ є ринковим методом захисту споживачів від майбутніх стрибків ціни взимку. Адже зараз споживання мінімальне, бо опалювальний сезон позаду, але питання стане актуальним, коли попит та реальне споживання піднімуться.

Нафтогаз вперше в Україні запровадив минулого року «Річний» тарифний план, який довів свою ефективність під час зимового зростання ціни.

Цей досвід національний регулятор використав, щоб захистити кожного споживача. 1 травня за замовчуванням всі споживачі переходять на «річний» тариф, який не змінюватиметься до кінця квітня 2022 року.

Підписуйтесь на наш канал в тг https://t.me/kyiinform

Нагадаємо, що окупанти в Донецькій області вкрали газ у постачальника на 650 мільйонів гривень.

Exit mobile version