Site icon Кий-інфо

ВІДПОВІДЬ КАДИРОВУ І ПУТІНУ: СЛОВАЧЧИНА ВИСЛАЛА ТРЬОХ РОСІЙСЬКИХ ДИПЛОМАТІВ ЗА ШПІОНАЖ

За інформацією словацьких спецслужб, діяльність російських дипломатів суперечила Віденської конвенції про дипломатичні відносини.

«Крім того, видані словацькі візи були неправомірно використані в Генеральному консульстві Словаччини в Санкт-Петербурзі, і в зв’язку з цим було скоєно серйозний злочин на території іншої держави – члена НАТО і ЄС», – сказав Юрай Томаго. Він не повідомив подробиць, а саме імен дипломатів.

Як пише видання Denník N, депортація пов’язана зі справою про зловживання російськими спецслужбами словацькими візами під час торішнього вбивства чеченця Зелімхана Хангошвілі в центрі Берліна, вчиненого на замовлення Москви.

Спільник, який брав участь у вбивстві, потрапив до Німеччини завдяки словацької візі. Він отримав цю візу в консульстві в Санкт-Петербурзі під вигаданим ім’ям Роман Давидов. При цьому інформація, зазначена в його заяві на візу, повністю не відповідала дійсності.

Довідка: Хангошвіллі учасник другої чеченської кампанії, один з наближених до Шаміля Басаєва і Аслана Масхадова польових командирів. Більше на Кавказкий Узел

Цивілізований світ вкотре переконався з ким має справу – Росія це загроза яка не керована здоровим глуздом.

Exit mobile version