Site icon Кий-інфо

В акваторії Чорного моря пройшли українсько-румунські тренування типу “PASSEX” (фото)

Відповідно до плану заходів міжнародного співробітництва, українські ВМС ЗС України провели спільні українсько-румунські тренування типу “PASSEX” в акваторії Чорного моря.

Метою тренування було відпрацювання взаємодії у складі багатонаціональної тактичної групи відповідно до стандартів НАТО та підвищення рівня взаємосумісності з іноземними партнерами.

Після зустрічі кораблів у точці рандеву, проведення візуального розпізнавання та перевірки зв’язку, розпочалось тренування з маневрування в строях та ордерах.

По закінченню першого етапу, учасники перейшли до корабельного бойового навчання з відбиття атак швидкісних малорозмірних плавзасобів.

В подальшому було відпрацьовано такі елементи як: поповнення запасів на ходу траверзним способом та контроль за цивільним судноплавством у визначеному районі моря.

В програму було включено і тренування з боротьби за живучість, під час якого румунський корвет відігравав роль пошкодженого корабля, а українські моряки відпрацьовували техніку буксирування останнього.

Підписуйтесь на наш канал в тг https://t.me/kyiinform

Не менш важливим стало навчання з відбиття ударів противника при нападі на корабель, що охороняється, з повітря. Закінчилися спільні тренування урочистим проходженням кораблів в морі.

Нагадаємо, що раніше Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг підтвердив збільшення навчань в Чорноморському регіоні.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Exit mobile version