Site icon Кий-інфо

Укрзалізниця придбала 84 підіймальні платформи для потреб маломобільних пасажирів

Національний перевізник впродовж 2020 року придбав 84 підіймальні платформи для людей з інвалідністю, які пересуваються на кріслах колісних. Вони допомагають більш зручно піднятися до вагона, а отже, комфортніше подорожувати залізницею, інформує сайт “Укрзалізниці“.

Загалом на більш як 80 вокзалах Укрзалізниці вже 112 таких платформ, і наразі фахівці аналізують попит на них. Щоб скористатися такими платформами, потрібно завчасно звернутися  безпосередньо до чергового по вокзалу за номером телефону на вокзалі для попереднього замовлення супроводу.

Якщо пасажир — особа з інвалідністю — вже прибув на вокзал, можливо скористатися кнопкою виклику, яка розміщена біля приміщення чергового по вокзалу. Для зменшення часу очікування організації супроводу рекомендуємо завчасно враховувати час до запланованого переміщення.

Платформа рухається у вертикальному напрямку, людина на візку по пандусу може самостійно заїхати на майданчик платформи. Після цього платформа підіймається до рівня вагона, відкидається пандус, і людина заїжджає на своєму візку до вагона. Платформою можна скористатися і для висадки з вагона.

Нагадуємо, що маломобільні пасажири за потреби можуть отримати допомогу від працівників вокзалу: їм допоможуть сісти в поїзд або перенести багаж.

Нагадаємо, що Укрзалізниця планує залучити 10 рейкових автобусів Pesa до міського транспорту.

Підписуйтесь на наш канал в тг https://t.me/kyiinform

Exit mobile version