Site icon Кий-інфо

СТУДПАРЛАМЕНТ КНУ ШЕВЧЕНКА ЗАСУДИВ ПАРТЗБОРИ “СЛУГ” НА ТЕРИТОРІЇ УНІВЕРСИТЕТУ

У своїй заяві орган студентського самоврядування висловив занепокоєння «залученням університету до участі в акції політичної партії, що на даний момент, 20 вересня 2020 року, проводиться на території головного корпусу».

Згідно з листом студпарламенту, ця акція порушує закон України «Про освіту», згідно з якою політичні партії та їхні члени не мають права втручатися в роботу закладів, а також заборонено функціонування будь-яких політичних об’єднань у закладах освіти. Також студенти вважають, що збори суперечать листу Міністерства освіти і науки «Щодо недопущення політичної агітації в закладах освіти» від 14 вересня.

«СПУ вбачає у публічному заході, що проводиться політичною партією «Слуга народу» на території Університету порушення норм чинного законодавства України, та наголошує на недопустимості таких заходів також і з міркувань шкоди для репутації Університету. СПУ засуджує будь-які акції політичного характеру, в тому числі політичну агітацію на території Університету, а також використання назви Київського національного університету імені Тараса Шевченка для задоволення політичних інтересів», – заявляють студенти.

Exit mobile version