Site icon Кий-інфо

[:ua]Під американськими гусеницями [:]

[:ua]

До нового санкційного списку росіян, визначеного Мінфіном  США, було внесено 114 чиновників і керівників держкомпаній найвищого рангу, а ще – 96 бізнесменів, зі статками понад мільярд доларів. Уся кремлівська еліта.

Спершу у Москві зраділи. Мовляв, американці переписали багатіїв із «Форбсу», про яких і так усі знають. Ще й заявили, що присутність їх у списку не тягне на автоматичне введення санкцій. Словом,  «Іскандери» знову реготали з американської гармати, що гуркнула по російським горобцям….

Насправді, американці грають з відкритими картами. Вони оголосили прізвища тих, кого взяли на приціл. І будьте впевнені, не знімуть пальця з курка, доки не «відстріляють» усіх. Когось  із колоди витягнуть раніше, когось пізніше.

Загибель «вагнерівців» у Сирії, а точніше розгром одного із елітних «неофіційних» військових підрозділів Росії, то криваве відлуння санкційного списку. Зафіксувавши нічне просування росіян до нафтопереробного заводу, який контролювали антиасадівські демократичні сили, американці запитали: чи раптом «не заблукали»  там чергові  «псковські десантники» і попередили про атаку. «Нас там нєт!», – гордо відповіли «партнери» по антиідилівській коаліції. Дійсно, незабаром, як нікого й не було…

Звернемо увагу, «вагнерівців» попередили про санкції. «Скрєпні»  не повірили,  як до останнього не вірили у дієвість санаційного списку кремлівські патріоти рубля.  Перших уже немає серед живих,  до – других нарешті дійшло. Та так, що верховний  головнокомандувач  Владімір Путін на кілька днів зник із пропагандистських екранів-радарів. Мабуть, намагався зрозуміти куди дійшло: вже в голову чи поки нижче спини?

Розгром  частини «вагнерівського» угруповання, то перше від часів в’єтнамської війни зіткнення американців з росіянами.  Міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що з їхнього боку обійшлося без втрат. У росіян щонайменше двісті вбитих.  Військові шпиталі Москви і Санкт-Петербурга «нафаршировані» пораненими. Донецький заколотник  Стрєлков-Гіркін вважає, що кількість загиблих може досягати шестисот. Правда, офіційний Кремль  заявив, що у них, як і в американців, «практично» без втрат. Серед російських армійців загиблих немає, а тих, чи то найманців, чи невідомо кого, не двісті, а лише п’ятеро чи п’ятнадцятеро.  Мабуть, поїхали на заробітки до сирійських бедуїнів  встановлювати у шатрах сантехніку і класти плитку.  А підлі америкоси  їх сприйняли за озброєних терористів.

З Росії сто разів можуть заявляти, що офіційно до приватної військової компанії «Вагнер»  Міноборони не має ніякого відношення. Там просто колишні їхні спеціалісти «широкого профілю». Але «вагнерівці» й інші «неофіційні» банди російських відставників-найманців безпосередньо контролюються з Москви, їхні операції планують у російських армійських штабах. І зброю вони купують не в сирійських воєнторгах. Фінансування, у тім числі і виплату підйомних, бойових і похоронних, ведуть структури афілійовані з Кремлем, за наказом верховного.”

[:]
Exit mobile version