Site icon Кий-інфо

Окупанти розмістили “жабу” на аеродромі поблизу Луганська

Відповідно до Звіту ОБСЄ, 23 березня 2021 року дрон спостережної місії зафіксував на аеродромі в районі населеного пункту Переможне, поблизу Луганська, велике скупчення військової техніки окупантів, яка знаходилася з порушенням лінії розведення.

Серед техніки на злітній смузі терористи розмістили 7 установок реактивної системи залпового вогню БМ-21 “Град”, 8 самохідних гаубиць 2С1 “Гвоздика” калібру 122 мм, та 2С3 “Акація” калібру 152 мм, 6 причіпних гаубиць 2А65 “Мста-Б” калібру 152 мм та 6 одиниць Д-30 “Жаба” калібру 122 мм. Поруч зі Старомихайлівкою, що на тимчасово окупованій території Донецької області виявлено 2 міномети 2Б11 “Сані” калібру 120 мм.

Загалом, 20 танків різних модифікацій знаходилися за межами виділених місць зберігання в ОРЛО. 13 з них – на території аеродрому біля населеного пункту Переможне, 5 – поблизу населеного пункту Хрустальний та 2 – біля Георгіївки, інформує прес штаб Операції об’єднаних сил.

В ОБСЄ зазначають, що таке скупчення військової техніки окупантів свідчить про наміри і надалі здійснювати провокації уздовж лінії розмежування.

Нарощування озброєння та зосередження військової техніки в районах полігонів є прямим доказом проведення навчань та бойового злагодження підрозділів збройних формувань Російської Федерації.

Нагадаємо, окупанти продовжують обстріли українських військових кожен день.

Exit mobile version