Site icon Кий-інфо

Лялькові майстри створили образи найвідоміших українок

Магазин “Антошка” розробив новий проєкт, над яким працювали десятки талановитих лялькових майстрів України — “Barbie: Пані України”.

За задумом авторів, українська історія, яка налічує сотні видатних жінок українського походження, і продовжує писатися саме зараз повинна мати свої ляльки з обличчям відомих українок.

Виставка ляльок, що втілюють їхні образи, подарує відвідувачам надію у майбутнє, в успішність жінок в різних сферах життя, віру у свої сили у здійсненні мрій“, – говорять представники виставки.

Лялькові майстри з усієї України, відтворили образи найвідоміших українок в костюмах ляльок Barbie. Це відомі особистості минулого та сьогодення, які внесли вагомий вклад у культуру України, залишили слід в історії, власними силами досягли успіху, повідомляє “Кий-Інфо“.

Серед ляльок можна побачити Яну Зінкевич – українського медика-добровольця. Начальницю Медичного управління та реабілітації бійців УДА. Командирку Медичного батальйону “Госпітальєри”. Або відому українку з минулого – Княгиню Ольгу, правительку Київської Русі з 945 до 960 року, яка була регентом при неповнолітньому Святославі, після загибелі чоловіка, київського князя Ігоря Рюриковича. Вона провела важливі економічні, податкові, політичні та релігійні реформи, зберегла династію Рюриковичей.

Тут є письменниці, акторки, співачки, військові, волонтери, княгині, трипільська жриця та навіть героїня поеми Шевченка. Автори трьох робіт, які отримають більшу кількість голосів, будуть нагороджені грошовими грантами. Голосування триватиме до 18.04.21. Кожен бажаючий може проголосувати до 3-х разів, при цьому тільки 1 раз за кожну роботу.

Alyona Alyona – музикант, співачка, реперка. Крім музичного таланту їй вдалось розбити стереотип, за яким зірка для досягнення успіху має бути модельної зовнішності. 
Берта Раппопорт – перша жінка-капітан на Чорному морі.
Народилась в Одесі у 1914 р, закінчила Одеський морський технікум, у 1931 отримала диплом штурмана далекого плавання. У 1938 р разом з екіпажом пароплаву «Катаяма» попала у фашистський полон в Іспаніі, перебувала у концтаборі.
Віра Холодна – (Віра Василівна Левченко) видатна акторка «німого» кіно.
Народилась у Полтаві, 1893 р. – померла у 1919 р., в Одесі, підчас пандемії «іспанського грипу».
Марко Вовчок (Марія Олександрівна Вілінська) – письменниця, перекладачка, видавниця.
Збагатила українську літературу жанрами соціально-проблемного оповідання, баладного оповідання, соціальної повісті, психологічного оповідання та повісті, соціальної казки, художнього нарису.
Квітка Цісик, Квітослава-Орися Цісик, Kacey Cisyk, американська співачка українського походження, оперна та блюзова співачка, виконавиця українських пісень.
Пісня You Light Up My Life для однойменного фільму у її виконанні, отримала 1978 року «Оскар» і «Золотий глобус» у категорії «Найкраща пісня до фільму».
Ольга Кобилянська – модерністська письменниця, учасниця феміністичного руху на Буковині.
Княгиня Ольга – правителька Київської Русі з 945 до 960 року, регентом при неповнолітньому Святославі, після загибелі чоловіка, київського князя Ігоря Рюриковича.
Трипільска жриця – жриця Великої Богині, Великої Мати, яку вшановували 6000 років тому на території Давньої Європи. Найбільшу кількість артефактів знайдено біля села Небелівка, Кіровоградська обл.
Катерина – героїня поеми (1839р.) та картини (1842 р.) Т. Г. Шевченка.
Образ присвячено до дня народження поета 9 березня (1814 р.).

Підписуйтесь на наш канал в тг https://t.me/kyiinform

Exit mobile version