Site icon Кий-інфо

ГЕНЕРАЛ З ДОНБАСУ СТАНЕ КОМАНДИРОМ “МИРОТВОРЦІВ” РФ В КАРАБАСІ

За даними журналістів, Мурадов вже зустрівся з главою Міноборони Вірменії Давидом Тонояном. А підвідомчий йому контингент, основу якого склали підрозділи 15-ї окремої мотострілкової бригади Центрального військового округу Росії, вже взяли під контроль Лачинський коридор. Шлях, який пов’язує Карабах з Вірменією.

Мурадов – родом з Дагестану. У нього профільна освіта, на військовій службі він з 1990 року: починав як командир взводу, а зараз є заступником командира Південного військового округу.

У російських ЗМІ уточнюється, що Мурадов – учасник двох чеченських військ і був задіяний в операції з ліквідації штабу Масхадов. Офіцер був військовим радником в Сирії, за що отримав геройське звання.

Знайоме прізвище Мурадова і в Україні – цей військовий в 2016-му році представляв Росію в центрі з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін на Донбасі. При цьому пропагандистські ЗМІ активно обговорють тему обстрілу, під який 5 березня 2016 року під Ясинуватою потрапив Мурадов. Нібито вогонь вівся мало не спеціально по офіцеру. Щоправда, ця інформація не знайшла підтвердження, але, мабуть, допомагає створювати образ бравого військового.

Exit mobile version