Site icon Кий-інфо

Державі повернуто майно Морського торговельного порту «Чорноморськ»

Господарським судом Одеської області задоволено позов Чорномоської окружної прокуратури про розірвання договору оренди майна причалів 2 терміналу Морського торговельного порту «Чорноморськ» площею понад 113 тис м кв.

Встановлено, що підприємство, незважаючи на взяті на себе зобов’язання щодо своєчасної сплати орендної плати протягом 49 років, допустило заборгованість до держбюджету на суму понад 20 млн грн. Крім того, воно є найбільшим боржником з орендної плати у регіоні та входить у трійку найбільших боржників по всій Україні.

Прокуратурою у суді доведено, що цим підприємством не виконано ряд зобов’язань перед Міністерством інфраструктури України – залучення інвестицій в розмірі 250 млн доларів США та створення перевантажувального комплексу з вантажопереробкою на рівні 1,5 млн тонн в перший рік та з наступним зростанням на 8 млн тонн на рік.

Господарський суд погодився з доводами прокуратури щодо неефективного використання підприємством державного майна – будівель, складських майданчиків, кранових шляхів, автомобільних доріг та інших об’єктів нерухомості причалів 2 терміналу Морського торговельного порту «Чорноморськ» та прийняв рішення про розірвання договору оренди і повернення майна у державну власність.

Підписуйтесь на наш канал в тг https://t.me/kyiinform

Наразі рішення суду виконано у повному обсязі, майно повернуто державі, йдеться у заяві Генпрокурора. Раніше прокуратура провела обшуки в КП «Київтеплоенерго».

Exit mobile version