Site icon Кий-інфо

Апеляцію Стерненка розглянуть судді, які не викликають довіру

Народні депутати України підписалися під заявою, щоб подальший судовий процес над активістом відбувся під головуванням суддів, які мають бездоганну репутацію в професійному колі і мають довіру громадськості.

Але до суддівської колегії, яка розгляне апеляцію, увійшли судді, репутація яких викликає багато запитань. Це судді Одеського апеляційного суду – Альбіна Кадегроб (головуюча), Руслан Котелевський та Вадим Прібилов, повідомив проєкт Prosud, спрямований на контроль діяльності суддів та активізацію суспільства, задля очищення судової системи від непорядних суддів.

Двоє з цих суддів (Кадегроб та Котелевський) мають негативний висновок від Громадської ради доброчесності, а щодо судді Прибілова ВККС відклала проведення кваліфікаційного оцінювання, а тому він досі не підтвердив здатність здійснювати правосуддя.

Серед відомих ухвал цих суддів, розповсюдженні рішення щодо повернення на посади підозрюваних в отриманні хабаря. Також намагання уникнути оподаткування та винесення ухвал російською мовою. Тому наскільки чесними можуть бути такі судді, викликає багато питань.

Фото: ProsudInfo

Exit mobile version