Site icon Кий-інфо

Зеленський обговорив із Прем’єр-міністром Великої Британії питання партнерства

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі у Нью-Йорку обговорив із Прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном співпрацю двох країн у низці сфер. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

«За неповний рік дії Угоди вже маємо конкретні результати українсько-британської взаємодії в багатьох сферах», – говорить Президент.

Зокрема, було відзначено зростання двостороннього товарообігу в першому півріччі цього року на понад 70%.

Володимир Зеленський і Борис Джонсон обмінялися думками щодо безпекової ситуації на сході та навколо України, зокрема в Чорноморсько-Азовському регіоні. Глава держави подякував за незмінну підтримку з боку Великої Британії територіальної цілісності України та свободи судноплавства в регіоні.

Окрему увагу під час зустрічі було приділено подальшій взаємодії з Великою Британією щодо розвитку оборонних спроможностей України та зміцнення українського флоту.

Зеленський подякував за підтримку британської сторони у створенні Кримської платформи, а також незмінну увагу до ситуації з правами людини в тимчасово окупованому Криму. Президент передав Прем’єр-міністру Великої Британії список із майже 450 українців, яких незаконно утримують на тимчасово непідконтрольних територіях і в Російській Федерації.

Сторони обговорили взаємодію у сфері енергетики, зокрема атомної, та виклики для європейського регіону у зв’язку з реалізацією проекту «Північний потік -2». Цей проект є геополітичною зброєю Росії.

Співрозмовники також обговорили подальші заходи політичного діалогу на найвищому рівні, зокрема проведення інавгураційного засідання Діалогу стратегічного партнерства.

Глава держави поінформував Бориса Джонсона про намір взяти участь у сегменті високого рівня 26-ї Конференції країн – учасниць Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, що відбудеться в Глазго 1-2 листопада.

Володимир Зеленський запросив Бориса Джонсона відвідати Україну з візитом.

Підписуйтесь на наш канал telegram

Exit mobile version