Site icon Кий-інфо

З 1 червня доведеться сплачувати грошовий збір за перетин кордону з Білоруссю

За повідомленням Посольства України в Республіці Білорусь, відповідно до рішення Гомельської обласної Ради, на території області, що межує з Україною, вводиться місцевий збір за перетин транспортними засобами державного кордону.

Варто зазначити, що місцевий збір загалом вводиться на території Гомельської та Гродненської областей з 1 червня 2021 року до 1 січня 2023 року за перетинання кордону, у тому числі українсько-білоруського, під час виїзду з РБ.

Оплата здійснюватиметься за один транспортний засіб, який виїжджатиме з Білорусі, незалежно від кількості пасажирів у ньому. Ставка збору встановлена в розмірі 1 базової величини (29 білоруських рублів, що становить орієнтовно більше 300 грн), інформує kyiinfo з посиланням на МВС України.

Сплата місцевого збору буде здійснюватися водієм транспортного засобу в білоруських рублях до перетинання (в установі банку) або під час перетину кордону (безпосередньо в пункті пропуску). При цьому білоруська сторона зауважує, що збір необхідно сплатити до доходів відповідного обласного бюджету за місцем розташування пункту пропуску через кордон. В іншому випадку він вважатиметься не сплаченим.

Підписуйтесь на наш канал в тг https://t.me/kyiinform

Водночас, білоруська сторона визначила, що від сплати місцевого збору звільнятимуться особи, що прямують на транспортних засобах транзитом через територію Республіки Білорусь (відповідно до Угоди між Урядом РБ і КМУ Про спрощений порядок проїзду ділянки автомобільної дороги Славутич – Чорнобильська АЕС, яка проходить по території РБ, працівниками, транспортними засобами та вантажами Чорнобильської АЕС і підприємств, які здійснюють діяльність в зоні відчуження, а також іноземними фахівцями, залученими до реалізації міжнародних проектів стосовно закриття ЧАЕС, що підписана в м. Чернігові 20 січня 2009 року).

Exit mobile version