Site icon Кий-інфо

ЄС може зняти санкції з Арбузова та Табачника – ЗМІ

Рішення про виключення екс-чиновників можуть прийняти на наступному тижні

Наступного тижня посли ЄС можуть виключити експрем’єра часів Януковича Сергія Арбузова та ексміністра освіти Дмитра Табачника із санкційного списку. Про це повідомляє кореспондента “Радіо Свобода”
Рікард Джозвяк з посиланням на власні джерела, пише Європейська правда.

За словами журналіста у разі виключення Арбузова і Табачника з санкційного списку ЄС, під санкціями Європи залишиться лише вісім високопосадовців режиму Януковича, включно з Януковичем та його сином.

“Посли ЄС наступного тижня виключать (із санкційного списку – ЄП)
колишнього прем’єра України Арбузова та ексміністра освіти Табачника. Лише 8 людей залишаються (залишаться без них – ЄП) у списку, включно з Януковичем та його сином. Якщо ви дивуєтеся, чому ЄС не йде за російськими олігархами через Навального – лише подивіться, як поступово зменшується цей список”, – написав Джозвяк.

Що таке рішення очікується, Джозвяк вже писав близько тижня тому, оскільки з Києва не отримали достатньо доказів для того, щоб ці особи залишалися у списку.

Втім, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, коментуючи ці повідомлення, сказав, що санкції щодо більшості соратників колишнього президента Віктора Януковича вже не мають ваги.

Під дією санкцій ЄС, запроваджених у 2014 році за незаконне привласнення державних коштів України або за зловживання службовим становищем, на цей час залишаються десятеро колишніх українських високопосадовців: Віктор та Олександр Януковичі, Віталій Захарченко, Віктор та Артем Пшонки, Віктор Ратушняк, Сергій Курченко, Дмитро Табачник, Сергій Арбузов та Олександр Клименко.
Санкції щодо них продовжені на один рік – до 6 березня 2021 року.

У березні минулого року ЄС зняв санкції з колишнього прем’єр-міністра Миколи Азарова і ексміністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького.

Exit mobile version