Site icon Кий-інфо

Вирубку дерев заради злітно-посадкової смуги «Нової пошти» визнали незаконною

Компанія спричинила збитки екології, які Держекоінспекція оцінила в 865 945 гривень. Цю суму підприємство виплатило в повному обсязі. Про це повідомляє Кий-інфо з посиланням на повідомлення Держекоінспекції.

Крім того, до адміністративної відповідальності за статтею 153 КУпАП (знищення або пошкодження зелених насаджень) притягли посадову особу, з неї стягнули штраф.

Про вирубання дерев поблизу села Проліски під Києвом стало відомо в грудні 2021 року. «Нова пошта» тоді повідомила, що вирубала дерева заради будівництва сортувального терміналу.

Водночас у компанії заявили, що мали всі необхідні дозволи на виконання робіт. Крім того, додали, що підписали договір із Державним агентством лісових ресурсів на висадження нових дерев у Бориспільському районі на площі в 15 гектарів.

Сортувальний термінал біля аеропорту «Бориспіль», який буде вдвічі потужніший за Київський інноваційний сортувальной центр, що здатен обробляти до 50 тис. посилок на годину (тобто новий термінал подужає 100 тис. посилок). Першу чергу планували відкрити вже у 2022 році.

Exit mobile version