Site icon Кий-інфо

Вперше жіноча та чоловіча команди на “Запорожцях” поганяють у Монте-Карло

Вперше в історії України команда столичного автоклубу поціновувачів ретро автомобілів візьме участь в ралійних перегонах Монте-Карло, про це kyiinfo повідомив віцепрезидент ГО «Відроджений Київський Клуб Автомобілістів» та командор команди  «Україна в Ралі Монте-Карло» Роман Щипков.

«Виступ на Ралі у Монте-Карло намічається на січень-лютий 2022 року. Стартувати плануємо з  Києва 22 лютого. Ми запускаємо масований піар нашого заходу і всі спортивні заходи в цьому році робимо під лозунгом «Україна в Ралі Монте-Карло 2022 року» – зазначив Роман Щипков.

Він також відмітив, що українська команда буде виступати на вітчизняних автомобілях марки «Запорожець», а організатори змагань вже присвоїли машинами стартові номери.


«Два автомобілі: ЗАЗ 968 м та ще один «горбатий» «Запорожець ЗАЗ-965»  вже отримали стартові номера, а від організаторів ралі ми отримали дозвіл на реєстрацію повноцінної команди. Це п’ять автомобілів, які будуть брати участь у «Ралі Монте-Карло». Тому ми зараз працюємо над тим, щоб машини були на високому технічному рівні, щоб наша команда не отримала зауваження від організаторів змагань» – пояснив Щипков.

Читайте також: У Києві пройшов зліт “Запорожців”

Україну на змаганнях у Монте-Карло також представлятимуть жіночий екіпаж на автомобілі «Запорожець ЗАЗ-965», – заявила учасник екіпажу та представниця організаційного комітету «Україна в Ралі Монте-Карло» Вікторія Башликова.

«В цьому році ми повинні були їхати на Ралі Монте-Карло, але через пандемію були змушені перенести старт на наступний рік, тому виникла можливість долучити до змагань і жіночий екіпаж. Сформувалась чудова жіноча команда, яка буде виступати на жовтому «горбатому» «Запорожці» 965 моделі. Поки що заявку на участь в змаганнях у Монте-Карло подали лише два жіночих екіпажів з двох країн : з України та Росії. Жіноча команда з Росії планує виступати на автомобілі «Волга», а наша команда на  вітчизняному автомобілі марки «Запорожець». – зазначила Вікторія.

Більше про участь команди ГО «Відроджений Київський Клуб Автомобілістів» у ралі в Монте-Карло читайте у нашому матеріалі “Україна в Ралі Монте-Карло». Командор команди Роман Щипков: участь в перегонах план

Підписуйтесь на наш канал в тг https://t.me/kyiinform

Exit mobile version