Site icon Кий-інфо

В ОП назвали складові, які необхідні для захисту критичної інфраструктури

Про це повідомляє Кий-інфо з покликанням на інтерв’ю Михайла Подоляка 24-ому каналу.

За його словами, партнери України розуміють, що відбувається війна енергетична війна, та перелічив п’ять головних складових для захисту критичної інфраструктури.

“Перша – нам вже постачають системи ППО. Це дуже важливо, адже обстріли будуть, є ще певна кількість ракет та дронів. Але ми суттєво пришвидшили переговори, щоб все ж таки зробити легендарне “закрите небо”, – сказав Подоляк. 

Він наголосив, що Україні також потрібні запчастини для ремонту трансформаторів. 

“Друга – нам треба передати додаткові запасні частини, щоб можна було швидко ремонтувати трансформатори. Це дуже важливо. Наші ремонтні бригади мають на що спиратися з точки зору інструментів та додаткових матеріалів”, – пояснив Подоляк. 

Також він наголосив на необхідності фізичного захисту критично важливих об’єктів. 

“Ми маємо захистити будь-які споруди, які розподіляють чи генерують електроенергію. Зараз цим активно займаються люди, які хочуть забезпечити фізичний захист”, – розповів Подоляк. 

Він додав, що важливою складовою стабілізації ситуації також є віялові відключення електроенергії. 

“Безумовно, сьогодні ми маємо не стабілізований графік відключень, є аварійні відключення, але це все ми якось виправимо з часом, і будемо чітко розуміти, яка потреба у відключеннях, аби не мати пікових годин”, – запевнив Подоляк. 

Крім цього, він поінформував, що Україна домовляється про постачання електроенергії з-за кордону. 

“Ми шукаємо можливість закупити певні обсяги електроенергії у наших партнерів, аби можна було перекрити, якщо буде вкрай важко. Тобто держава сьогодні працює над можливістю компенсувати усі ці атаки, які здійснює Росія”, – підсумував Подоляк. 

Exit mobile version